Når du skal oddse som dansker, er det vigtigt at benytte sig af en af de mange danske betting sider. Når du benytter dig af betting sider med dansk licens, spiller du på en side, der har tilladelse fra Spillemyndigheden, hvilket sikrer et fair og gennemsigtigt spillemarked i Danmark.

Danske betting sider søger om en tilladelse hos Spillemyndigheden ved hjælp af en ansøgningsblanket. På blanketten skal betting siden give en masse informationer til Spillemyndigheden. Det gælder både rene formaliteter som adressen på hovedsædet, hvem der sidder i direktionen. Derudover skal de danske betting sider også oplyse, hvem der er ansvarlig for overvågning af hvidvask, hvem der står for IT-sikkerheden samt indsende en masse bilag, som Spillemyndigheden går igennem. Det er en ekstremt grundig proces, der skal sikre, at betting sider med dansk licens har 100 procent styr på tingene, når de tilbyder spil til danskerne.

I 2023 koster det 304.500 kroner at ansøge om en tilladelse, fremgår det af Spillemyndighedens hjemmeside, og spiludbyderen skal betale gebyret senest ved afleveringen af ansøgningen.

Når Spillemyndigheden har behandlet ansøgningen, hvilket kan tage op til tre måneder, forudsat, at den danske betting side har efterlevet retningslinjerne for ansøgningen og indsendt alle bilag korrekt, vender Spillemyndigheden tilbage med et svar. Hvis Spillemyndigheden udsteder en dansk licens til en betting side, bliver det offentliggjort på hjemmesiden. Derefter kan man som en af de mange betting sider med dansk licens gå i gang med reklameoffensiven og at udbyde spil til danskerne.

Derfor skal du spille hos betting sider med dansk licens

Det er en stor fordel for de spillerne at spille hos danske betting sider, der har en dansk licens fra Spillemyndigheden. Licensen betyder, at Spillemyndigheden ud fra gældende dansk lovgivning har godkendt bookmakeren, hvorfor den kan kalde sig en dansk betting side.

Spillemyndigheden, der hører under Skatteministeriet, er ansvarlig for at sikre et ordentligt og reguleret spilmarked i Danmark, og det gør den ved løbende at kontrollere licensholderne. Det siger lidt sig selv, at det er langt nemmere for myndigheden at beskytte spillerne mod ulovligt og unfair spil, hvis styrelsen har styr på de danske betting sider, som udbyder spil i landet, og det har Spillemyndigheden gennem de udstedte licenser.

Spillemyndigheden sørger blandt meget andet for at holde betting sider med dansk licens i ørerne og sikre, at de nu også udbetaler de penge, som de skal. Log-in skal foregå med MitID, så spillernes login-proces og indestående er så sikret som muligt, det er også et af kravene til betting siderne, som vil udbyde spil i Danmark. Sidst men ikke mindst betyder det, at danskerne har et sted at gå hen, hvis en af de danske betting sider ikke overholder lovgivningen.

Myndigheden tjekker også, at tilladelsesindehaverne markedsfører spil på en forsvarlig og ansvarlig måde ved at oplyse om hjælpelinjen Stopspillet.dk og Spillemyndighedens Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere (ROFUS) på ROFUS.nu. Det er et krav, at der skal oplyses om de to sider, at man skal være over 18 år for at spille, og at betting siderne markedsfører ansvarligt spil.

God hjælp til personer med spilproblemer

Stopspillet.dk er Spillemyndighedens hjælpelinje, hvor personer, der oplever problemer med spil, kan ringe ind og få hjælp til deres problemstilling – i daglig tale kaldet ludomani. Hjælpelinjen tilbyder professionel og uvildig rådgivning om ansvarligt spil, den afklarer den problematiske spiladfærd og vejleder om behandlingsmulighederne i Danmark.

ROFUS.nu er et register over spillere, som selv har meldt sig ind, fordi de enten ikke kan styre deres spil eller gerne vil tage en frivillig pause. Hvis du er registreret i ROFUS, er du udelukket fra onlinespil, alle fysiske kasinoer og fysiske væddemål i butikker i Danmark. Det er 100% fortroligt, når du melder dig ind i ROFUS, og Spillemyndigheden videregiver ikke dine informationer til andre, medmindre personen selv forsøger at spille i sin udelukkelsesperiode. I 2023 har 40.000 danskere meldt sig ind i ROFUS, fremgår det af registrets hjemmeside.

Hvis ikke spiludbyderne overholder reglerne i Bekendtgørelsen om online og/eller landsbaserede vædemål, kan virksomheden, der driver danske betting sider, blive pålagt en bødestraf. Alt dette er med til at sikre spillerne på det danske marked.

Skattefrie gevinster

En anden fordel ved at benytte sig af betting sider med dansk licens er, at gevinsterne er skattefrie. Hvis du opretter dig ved nye bookmakere som Expekt og Spreadex og vinder penge hos betting siderne, skal du ikke betale skat af dine gevinster. Det fremgår af Skats hjemmeside, at der allerede er trukket en afgift på 20 procent, når gevinsten udbetales til dig.

Hvis du derimod spiller på betting sider uden licens i Danmark, kan du blive pålagt at betale skat af dine gevinster, og det er generelt ikke en anbefalelsesværdig vej at gå. En ting er skatten, men noget andet er, at bookmakerne ikke er kontrolleret af Spillemyndigheden, så du er ikke sikret under den danske lovgivning.

Monetos samarbejder udelukkende med betting sider med dansk licens.