*Links med en stjerne efter sig er reklamelinks.
Mads Kindberg Nielsen, medejer af Monetos og mangeårig succesfuld sportsbetter, skriver blogs om relevante emner inden for oddsverdenen. Bloggen udtrykker alene skribentens holdning.
Du skal mestre det mentale spil i sportsbetting.
Hvis ikke du har styr på hovedet, kan du ikke kalde dig en god sportsbetter. Så simpelt er det i min verden. Med undtagelse af ansvarligt spil/bankroll management er det den vigtigste egenskab i sportsbetting.
‘Men hvad så med mine matematiske evner, min evne til at læse en fodboldkamp eller min store database med alverdens statistikker,’ tænker du måske.
Mit svar: Det kan sgu da være lige meget, hvis du pisser hele månedens overskud – eller MEGET værre alle dine penge – væk på én dårlig dag, fordi du har spillet dårligt og uansvarligt og ikke været dér i hovedet!
Vi sportsbettere øver os hele tiden i at blive bedre. Vi sætter en kolonne ekstra i regnearket med nye tal, så vores model (muligvis) er 0,3784% mere præcis. Vi ser extended highlights i stedet for bare målene. Vi læser flere og flere nyheder om hvert hold og dets spillere. Måske er én nyhed mere lige dét, der giver os en fordel i markedet?
Med andre ord: Vi arbejder på vores A-game. Vi optimerer vores A-game. Hele tiden. Og det er fint nok.
Men vi glemmer vores B- og C-game.
Jeg læste engang en bog, der hedder The Mental Game of Poker, skrevet af amerikaneren Jared Tendler. Den handler om poker, men samme mekanismer gælder i sportsbetting, og den hjalp mig til at se mit spil og mig selv i et helt andet lys.
Når vi spiller vores A-game, er vi i zonen. Vi finder de rigtige statistikker og bruger dem korrekt. Vi lader os ikke gå følelsesmæssigt på af overtidsscoringer. Vi rykker i stedet videre til den næste analyse, som vi kan lægge vores A-game i – UDEN at ændre på indsatsen, fordi ‘det tabte skal vindes hjem’ eller andre stupide ting, som vores følelser kan finde på at fortælle os. Nej, vi holder os til den overordnede strategi med bankroll management og ansvarligt spil, når vi spiller vores A-game.
I vores B-game træffer vi stadig gode beslutninger – for det meste. Måske bliver vi lidt forstyrret af en telefon, en skrigende baby, måske laver vi vores analyse med det ene øje, mens det andet holder øje med fodboldkampen i fjernsynet. Analyserne er ikke helt lige så grundige. Overtidsscoringer gør lidt ondt, og vi mærker, hvordan irritationen langsomt flytter os længere og længere mod det sted, som vi på ingen måde vil hen: Vores C-game.
I vores C-game er vi på tilt. Vi sætter dårlige spil, for vi er i følelsernes vold. Hjernen gemmer sig under skrivebordet eller i kosteskabet, mens følelserne styrer kroppen og vores handlinger. Analyserne gider vi ikke længere lave, og pulsen galopperer derudaf. Museklikkene bliver hårdere i frustration, måske tæsker vi endda hånden ind i væggen eller skærmen. Al rationel tankegang er hældt i toilettet, og worst case scenario er, at vi i vores C-game forlader vores overordnede strategi og i værste fald spiller hele vores bankroll op – og måske endda endnu mere. Nej tak, vel?
Når du næste gang mærker dit C-game, så STOP. Lav noget andet. Vær sammen med familie, venner, se en god film, gå en tur med hunden. Lad for guds skyld vær med at spille – og overvej aldrig at spille igen, hvis det er rigtig slemt.
Når du har skåret dit C-game helt fra, har du kun dit A- og B-game tilbage. Så langt, så godt. Hvad gør du så, når du mærker, at du spiller dit B-game?
Svaret skulle gerne give sig selv: Så stopper du, naturligvis, for så har du kun dit A-game tilbage.
Kun tilladt over 18 år | Spil ansvarligt stopspillet.dk – ring 7022 2825 | Udeluk dig via ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder
© 2024 Monetos Betting – Designet af Aveo web&marketing