Det er umuligt at snakke om online betting uden at diskutere den såkaldte odds bonus. På denne side kan du finde det fulde overblik over alle de bedste bookmaker bonusser fra spiludbydere med dansk licens. Vi anbefaler kun odds bonusser fra bookmakere, vi kan stå inde for og sikrer dig dermed en spiloplevelse af højeste kvalitet.

På denne side dykker vi ned i verdenen af bookmakerbonusser, undersøger deres betydning, typer og betingelser, samt hvordan de påvirker spilindustrien som helhed.

Hvad er en odds bonus?

En odds bonus er et incitament eller en gulerod, der tilbydes af bookmakere til oftest nye spillere som en måde at tiltrække dem på. Disse bonusser kan variere i form og størrelse afhængigt af bookmakeren og det land, hvor de opererer, men de er ofte designet til at give spillere ekstra værdi for deres penge og tilskynde dem til at placere væddemål.

I Danmark er den maksimale odds bonus, som en af de danske betting sider må tilbyde nye og eksisterende kunder, 1.000 kroner. Derfor tilbyder mange bookmakere dig det bonusbeløb. Der er dog også flere på det danske marked, der ’kun’ ligger på 500 kroner, men sådan en odds bonus vil ofte være nemmere at spille fri. Alt dette gennemgår vi længere nede.

Typer af bookmaker bonusser:

Der er flere forskellige slags bookmaker bonus på det danske licenserede marked. I det følgende afsnit beskriver vi nogle af de mest almindelige odds bonusser. Det er alle sammen bonustyper, som vi er stødt på på det danske marked.

Velkomstbonus

En velkomstbonus tilbydes til nye kunder, når de opretter en konto hos en bookmaker og indsætter penge. Mange odds bonusser fungerer reelt som en indbetalingsbonus, som du kan læse mere om herunder.

Indbetalingsbonus

Dette er en odds bonus, der gives baseret på det beløb, en kunde indbetaler første gang på sin nye konto. For eksempel kan en bookmaker tilbyde en 100% indbetalingsbonus op til et bestemt beløb, hvilket betyder, at hvis du indbetaler 1.000 kroner, får du yderligere 1.000 kroner i bonuspenge, så du i alt har 2.000 kroner på kontoen.

Gratis eller risikofrie væddemål

Nogle bookmakere tilbyder gratis væddemål som odds bonus til nye og kunder. Det betyder, at du kan placere et væddemål uden at risikere dine egne penge. Hvis væddemålet vinder, modtager du nettogevinsten (gevinsten minus væddemålets oprindelige værdi) som rigtige penge, og ellers får du refunderet det tabte beløb.

Free bets

Free bets er et andet ord for gratis væddemål. Der findes danske bookmakere, der benytter sig af begrebet ’free bet’, og med det forstås, at du får et væddemål på husets regning. Forskellen på free bets og risikofrie væddemål er, at du ved et risikofrit væddemål spiller for dine egne penge (men får et tab refunderet), imens du på et free bet spiller for husets penge. Sidstnævnte kræver altså ikke, at du har penge på kontoen.

Odds bonus som eksisterende spiller

Nogle bookmakere vil også løbende og ikke kun som en ’velkomstbonus’ tilbyde deres eksisterende kunder en odds bonus. Det kan være i form af indbetalingsbonusser, free bets, risikofrie væddemål eller odds boosts.

Når du har spillet længe ved en bookmaker og er en loyal kunde, vil du komme ud for, at du får freebets af bookmakeren til at spille kvit og frit for. Nogle bookmakere kører også med oddsboost-kampagner, der er værd at holde øje med. Et oddsboost er, når bookmakeren ’pumper’ et odds op, så det indeholder ekstra og meget stor værdi. Typisk må man maksimalt spille 100 kroner på et oddsboost.

Hold altid øje med regler og vilkår:

Alle odds bonusser er forbundet med regler og vilkår. Det er vigtigt at læse vilkårene og betingelserne for enhver bookmaker bonus, da der stort set altid er specifikke krav, som spillere skal opfylde, før de kan hæve bonuspengene. Disse krav kan omfatte minimumsvæddemål, bestemte odds eller krav om at spille bonusbeløbet et vis antal gange, før det kan udbetales, og her gennemgår vi, hvordan det kan se ud.

Typisk vil det foregå sådan, at du opretter en ny konto ved en bookmaker og laver din første indbetaling – lad os for eksemplets skyld skrive en indbetaling på 500 kroner. Du opretter dig ved en bookmaker, som har en odds bonus på 100%, så det vil sige, at du modtager 500 kroner i bonuspenge til din konto. Der står nu 1.000 kroner på dins konto.

Mod at give dig de 500 kroner i odds bonus har bookmakeren dog en række krav til dig. Det er ikke unormalt, at du bliver bedt om at omsætte bonusbeløbet fx otte gange, før du kan udbetale bonussen. I dette tilfælde vil det sige, at du skal spille for 4.000 kroner, før du får lov at udbetale bonussen, og det mange gange inden for en bestemt tidsperiode på fx 60 dage. Når du har spillet for 4.000 kroner, har du ’spillet bonussen fri’.

Den snarrådige læser tænker måske, at omsætningskravet bare kan opfyldes ved at spille otte gange til odds 1,001, fordi du derved med stor sandsynlighed har spillet bonuspengene fri og kan beholde dem eller blot udbetale de 500 kroner – men den finte har bookmakerne luret. Derfor er der langt oftest krav til et minimumsodds, før dit spil tæller med i omsætningskravet, måske fx 1,80. Alle spil til lavere odds kan du sagtens placere, men de tæller ikke med i omsætningskravet for din odds bonus, og det skal du være opmærksom på.

Sådan får du den bedste odds bonus

Når vi skal beskrive, hvad en god odds bonus er, er det derfor ikke nok kun at kigge på størrelsen af bonussen. Selvfølgelig er det objektivt sjovere med en bonus på 1.000 kroner end 500 kroner, men hvis bonussen på 1.000 kroner kræver langt mere at spille igennem, mens kravene er noget mere fordelagtige på 500 kroner-bonussen, så er det bestemt værd at tage med i overvejelserne, selvom vi dog uanset hvad anbefaler dig at oprette en bookmakerkonto så mange steder som muligt.

Hvad den bedste odds bonus er, afhænger også af den type spiller, som du er. Hvis du er en hobbyspiller, der uanset hvad aldrig ville sætte mere end 100 kroner ind på din konto, betyder det ikke så meget, hvad den maksimale bookmaker bonus er. Er du derimod en sportsbetting-haj med dybe lommer, vil du gerne have så stor en bookmaker bonus som muligt, for du skal nok hurtigt opfylde omsætningskravet.

En bookmaker bonus er en god måde at komme igang

Bookmaker bonusser spiller en meget central rolle i spilindustrien, fordi bonusserne er med til at tiltrække og fastholde kunder. Den intense konkurrence mellem de forskellige bookmakere har ført til endnu flere tilbud og kampagner i jagten på nye kunder, og den konkurrence har været god for spillerne, fordi udvalget af valgmuligheder er steget, og det har presset bookmakerne til at forbedre deres service og øge værdien af deres odds bonusser. Det kommer i sidste ende spillerne til gavn i form af mere generøse og attraktive tilbud.

Bonusjægere koster bookmakerne mange penge

På den anden side har bookmaker bonusser også udfordret spilvirksomhederne, og det skyldes begrebet ’bonushunting’. Med attraktive odds bonusser rundt omkring kan en bonusjæger hurtigt hente 5.000 kroner eller mere i bonusværdi. Nogle spillere vil forsøge at udnytte bonustilbud ved at oprette flere konti eller placere lavrisikovæddemål for at opfylde omsætningskravene, og det er noget, som bookmakerne er opmærksomme på. De holder skarpt øje ved hjælp af overvågningssystemer, algoritmer og kundeidentifikation.

Det er dog ikke noget, som du skal bekymre dig om som almindelig spiller, for du vil formentlig aldrig blive kategoriseret som en bonusjæger, da din aktivitet ikke får bookmakernes alarmklokker til at ringe. Du kan frit tage for dig af bookmakerbonusserne og oprette en konto de steder, hvor du ikke har en konto endnu, så du kan få glæde af ekstra penge og et endnu bredere spiludvalg.